Ядрени тестове на САЩ бяха публикувани в YouTube


Множество видеа на ядрени тестове, провеждани от САЩ през периода 1945-1962 г. бяха разсекретени и за първи път могат да бъдат видени от широката общественост, чрез уебсайта за видеосподеляне YouTube.

Видеоматериалите са осигурени от  Националната лаборатория „Лорънс Ливърмор“ в Калифорния. В продължение на десетилетия те са били съхранявани в Националната лаборатория Лос Аламос в Ню Мексико. След разсекретяването им специалистите са установили, че голяма част от записите, които са на лента, вече са започнали да показват възрастта си и да се износват под натиска на времето и условията на съхранение. За да не бъдат изгубени, са започнати действия по прехвърлянето им на цифров носител, като досега са възстановени над 10 000 материала.

Запазването на тези записи е важно за изследователите, а и за поколенията, защото те показват ужасяващата мощ, криеща се в тези оръжия за масово унищожение. Дано никога повече човечеството не прибегне до използването им!

Десетки видеа вече могат бъдат видени в YouTube профила на Националната лаборатория „Лорънс Ливърмор“, на адрес: https://youtu.be/pWpqGKUG5yY?list=PLvGO_dWo8VfcmG166wKRy5z-GlJ_OQND5

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори