Ново устройство успешно спира и обръща болестта на Алцхаймер


Американска компания демонстрира резултатите от използването на ново носимо устройство, което изглежда не само е способно да спре, но и да поправи щетите върху мозъка, причинени от болестта на Алцхаймер.

Публикуваните от NeuroEM Therapeutics резултати показват, че при 8 пациента, преминали двумесечен курс на лечение с новата техника, е налице обръщане развитието на болестта.

При лечението си всеки пациент е използвал специално проектирано носимо устройство, поставяно на главата. Чрез него в домашни условия в продължение на 2 месеца е извършвано транскраниално електромагнитно лечение.

Устройството работи, като излъчените от него електромагнитни вълни с лекота проникват в мозъка и разрушават натрупването на протеините бета-амилоид и тау, свързани с развитието на болестта.

Резултатите показват, че терапията е била без негативни странични ефекти при всички 8 участника, а при 7 от тях е наблюдавано измеримо подобрение на когнитивните способности, установено чрез подлагането им на утвърдени техники за измерване влиянието на болестта на Алцхаймер върху мозъка.

По време на лечението всеки пациент е трябвало да носи устройството всеки ден за по две едночасови процедури. Забележим факт е, че тъй като устройството е носимо, то е позволявало на пациентите да извършват повечето обичайни домашни дейности по време на терапията.

Компанията планира започването на по-голямо клинично изследване, включващо 150 участника с лека до средна форма на Алцхаймер по-късно през тази година. Ако изследването покаже същите резултати, то ще бъде последване от задействане на процедури, позволяващи пускането на устройството, наречено MemorEMTM, на пазара.


Източник и снимки: NeuroEM; Harriet Jones / WNPR

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори