Спира производството на записващи VHS видеомагнетофони


Японската компания Funai, която беше последната все още произвеждаща записващи видеомагнетофони, използващи касети по стандарта VHS, обяви че до края на този месец спира производството им.

Funai произвеждаше записващи видеомагнетофони по този стандарт през последните 30 години. На международните пазари те по-често бяха продавани под марката Sanyo. В най-силните за компанията години, броя на продадените видеомагнетофони е надхвърлял 15 милиона броя годишно, но за изминалата година техния брой е бил едва 750 хиляди. Последната цифра всъщност е дори леко учудващо висока, предвид, че VHS формата отдавна е морално остарял, задминат от носители като DVD и Blu-ray, а появата на възможност за запис директно върху твърд диск, окончателно направи старите касети ненужни.

Свитият пазар и все по-трудната доставка части са сочените причини за преустановяването на производството.

Разделяме се с още една остаряла технология, с която са израснали цели поколения. Но нужда от тъга няма – тя бе заменена от нови технологии, превъзхождащи я във всяко отношение и даващи ни възможност да се насладим на видео и звук както никога досега.


Източник: www.animenewsnetwork.com

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори