Създайте авторска музика с помощта… на изкуствен интелект!


Системите с елементи на изкуствен интелект сякаш са навсякъде в наши дни. И ако прогнозите на специалистите са верни, тепърва ще сме свидетели на още по-широкото навлизане на ИИ в живота ни. В науката. В здравеопазването. В промишлеността. А както се оказва, вече и в сферата на изкуството!

Услугата Jukedeck, създадена първоначално в Кеймбриджкия университет, предлага интересна възможност. Всеки неин потребител може да накара ИИ, стоящ зад нея, да му създаде уникално музикално произведение, на база различни параметри – стил на музиката, звучене, видове инструменти и др.

ИИ на Jukedeck e специално създаден да „разбира“ музиката. Той е способен да пише музика, акорд по акорд, нота по нота, като всеки път полученият резултат е уникален. Макар създадените от него композиции да не застрашават кариерите на популярните музиканти на деня (засега!), те са достатъчно добри за използването им в различни презентации или за други подобни цели. Освен това са безплатни, макар услугата да има и платен вариант, предлагащ повече възможности за предварително зададени критерии за желаната музика.

Уверете се сами!

https://www.jukedeck.com/share/c5f4e583ce6746b7de3670953bb9e914c34930f6174ef0b15d162c6c89c08d56


Източник и снимка: https://www.jukedeck.com

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори