Водещият учен на китайска „фабрика за клонинги“ е готов за клониране на хора


Водещият учен, отговорен за работата на строящата се в момента най-голяма в света „фабрика за клонинги“, твърди че вече разполага с достатъчно напреднала технология, за да пристъпи към клонирането на човешки същества.

Компанията Boyalife Group и нейните партньори вече строят гигантски завод  в северното китайско пристанище Тиендзин. Започвайки производство през идните 7 месеца, до 2020 е планирано той да произвежда по 1 000 000 клонирани крави на година. Но това е едва началото. Освен кравите, в завода се планира и клонирането на състезателни коне, а също и на полицейски кучета, последвано от подобряване на възможностите за клониране на примати, с цел изследване на различни заболявания.

Xu Xiaochun, водещ учен в Boyalife Group, казва: „Технологията вече е налична. Ако е разрешено (клонирането на хора), не мисля, че има по-добри компании, предлагащи по-добри технологии от Boyalife „.

Но клонирането на хора води след себе си потенциални морални, етични, културни и религиозни противоречия. Засега Boyalife Group не работи активно по осъществяването на клониране на хора, но с постепенна промяна на обществените нагласи, това може да се промени.

Източник: http://www.afp.com/en/news/china-clone-factory-scientist-eyes-human-replication

Снимка: Corbis

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори