Напредък по пътя към създаване на хапче за отслабване


Изследователи бележат успех по пътя към създаването на ефективно и безопасно хапче за отслабване.

Наднорменото тегло е истински бич в съвременното обществено, особено в по-развитите страни. Макар всичко, което е необходимо за здраво тяло, обикновено да се изразява в редовен спорт и правилно хранене, факт е, че огромен брой хора са с наднормено тегло, което с течение на времето им осигурява гарантирани здравни проблеми – някои леки, други доста сериозни. Затова на пазара винаги са се ползвали с популярност различни хапчета и медикаменти за отслабване. Много от тях са напълно безполезни, а тези, които все пак имат някакъв ефект… имат и странични ефекти. Нова разработка на учените дава надежда за край на проблемите с наднорменото тегло, при това без странични ефекти.

Изследователи от Института за биологични изследвания Salk, в САЩ, разработиха нов медикамент, наречен fexaramine, който спира натрупването на излишна маса, снижава холестерола и свежда до минимум възпалението.

За разлика от повечето други хапчета за отслабване, fexaramine не се разтваря в кръвта, а остава в червата и действа локално. Всъщност действието му е толкова ефикасно и с толкова малко странични ефекти, че учените се надяват само в рамките на няколко години да могат да преминат към тестове върху хора и ако те са така успешни, да се пристъпи към комерсиално разпространение.

Хапчето изпраща същите сигнали към мозъка, като след обилно хранене с месо и стимулира организма да започне разграждане на мазнините.

Източник: http://www.futuretimeline.net/blog/2015/01/8.htm#.VLKO710U-7M

Снимка: futuretimelinе

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори