Германски учени случайно откриха обещаващо оръжие срещу рак


Учени случайно се натъкнаха на ново лечение, което убива 9 от 10 ракови тумора.

Откриването на новото лечение става като страничен резултат от работата на учените от Университета в Копенхаген по създаването на ваксина против малария. Оригиналната цел на изследването е да се разработи ваксина, която да е приложима при бременни жени.

В рамките на провежданите изследвания и експерименти учените с изненада установили, че маларийните протеини успешно убиват повечето ракови тумори. Към момента опитите са провеждани само върху лабораторни мишки, но учените считат, че до 4 години ще са в състояние да пристъпят и към тестове върху хора с различни ракови заболявания.

Въглеродът, към който маларийния паразит се прикрепя в плацентата на бременните жени е идентичен на този, съдържащ се в раковите клетки.

Установявайки това, учените са успели да създадат протеин, използван от паразита, но в него са вмъкнали и отрова. По този начин раковите клетки са засичани и абсорбирани, след което в тях се освобождава отровата, която ги унищожава.

Процесът е успешно повторен множество пъти както върху живи мишки, така и върху отделни клетъчни култури. Да се надяваме, че срокът до първите тестове върху хора може да бъде дори допълнително скъсен. Успешните тестове там могат да доведат до спасяването живота на голям брой хора от цял свят.

Източник: http://www.huffingtonpost.co.uk/2015/10/14/cancer-treatment-cures-nine-in-ten-cancers_n_8291514.html

 

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори