Ново устройство за разширена реалност обещава да промени погледът ни върху света


„Светът е вашия екран“ – това са думите на един от хората, ангажирани в разработката устройството за разширена реалност Magic Leap.

Едноименната компания, разработваща устройството, миналата година получи около половин милиард долара помощ от Google, за разработката му.  Сума, която по всякакви критерии е впечатляваща.

И така, какво е Magic Leap, все пак?

Според изтеклата досега информация, това е своеобразен „шлем“ за разширена реалност, с чиято помощ носещия го вижда интерактивни виртуални образи, наслагвани върху света наоколо в реално време. Нещо като своеобразна „холограма“, с която можете да взаимодействате.

Ето пример, от последната демонстрация на устройството, направена само преди дни:

Макар самото устройство да не се вижда, снимано е през него и от компанията изрично посочват, че това е реална демонстрация, без никакви допълнително добавени ефекти или други обработки. Впечатляващо, нали?!

Според думите на създателите си, Magic Leap ще бъде отделен самодостатъчен компютър, чрез който ще правите всичко което сега можете да правите от телефона или компютъра си, но по по-естествен начин.

От информацията, съпътстваща подадените патенти за устройството, се вижда, че концепцията му е демонстрирана чрез очила, свързани с връзка към преносим модул.

screen shot 2015-08-03 at 4.37.18 pm

Дали крайният продукт ще бъде точно в този вид или ще претърпи промени, все още не се знае, но създателите му са категорични, че се подготвят за производството и продажбата на милиони такива устройства.

Докато чакаме устройството най-сетне да се появи, нека се насладим на още две красиви и крайно впечатляващи демонстрации!

Източник и снимки: http://www.magicleap.com/

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори