Предстои комерсиалното предлагане на една от най-съвършените протези


Компанията DEKA Research & Development Corp. обяви, че до края на тази година ще започне да предлага за продажба една от най-съвършените протези, правени досега. Наречена LUKE, на името на едноименния герой от Star Wars, тя предлага много висока степен на гъвкавост, сила и леснота на използване на хората, загубили ръка.

Mobius_Bionics_LUKE_Arm_Large

Посредством сензори ръката получава импулсите, изпратени от мускулите от здравата част на ръката на пациента. Благодарение на вградена в ръката специализирана система, тези импулси се превръщат в команди за най-разнообразни действия. Сред предимствата на ръката са възможността пациента да я извие и да докосне гърба си; да повдига и стабилно да задържа обекти с тегло от няколко килограма; да извърша по-фини дейности от ежедневието, като например да вземе яйце или мек плод, или да си измие зъбите. Ръката разполага с 4 отделни електромотора и възможността за стабилно захващане, а също е и устойчива на прах и мокрене.

Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ даде зелена светлина на ръката през 2014 г. и сега компанията вече е готова да започне предлагането ѝ. Цената на иновативната протеза, която има потенциала да подобри драстично живота на много хора, все още не е обявена и очакванията са,  че тя няма да е ниска. Но по-важното в случая е, че една напредничава технология най-сетне излиза от лабораториите на пазара. А напредъкът в технологиите със сигурност ще спомогне за спадане на потенциално високата цена.


Източник и снимка: www.businesswire.com

 

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори