Изкуствен интелект създаде първият рекламен клип за предстоящ филм


Научно-фантастичният филм „Morgan„, с участието на филмови звезди като Пол Джиамати и Кейт Мара, е изграден около историята за създаването на синтетичен човек, чиито потенциал толкова бързо надхвърля този на обикновените хора, че той скоро се превръща в заплаха за тях.

Дали филмът ще бъде хубав или не, все още предстои да видим, но със сигурност промотирането му е оригинално! Създателите на филма използваха мощната система с елементи на изкуствен интелект Watson на IBM, като ѝ поставиха задача да създаде рекламен клип за него! По-долу може да видите творението на Watson, както и коментар по създаването.

Първоначално на Watson са предоставени откъси от 100 филма на ужасите. Системата е извършила анализ на композицията, звука и видеото на отделните сцени във всеки един откъс, в стремежа си да разбере кое точно прави даден момент плашещ; как промяната в музиката, тона и светлината влияят на атмосферата. След това Watson е „изгледал“ целия филм и на база наученото е предложил кои сцени да бъдат включени в рекламния клип. Като довършителен момент е включена и човешка намеса, с цел при необходимост да се внесат подобрения.

Когато рекламният клип на даден филм се прави само от хора, процеса може да се проточи със седмици. Но чрез намесата на Watson това време е сведено до 1 ден.

С напредването на изследванията в областта на изкуствения интелект, вероятно ще сме свидетели на все по-голяма намеса на ИИ в аспекти на човешкия живот, в които участието на машина доскоро би било чиста научна фантастика…


Източник: asmarterplanet.com/blogs/think

 

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори