Изкуственият интелект на Google вече може да познае от коя държава е направена дадена снимка!


Изследовател от Google създаде компютърна система, използваща изкуствения интелект на компанията, способна да разпознае от коя държава е направена дадена снимка, само като я „види“.

Използваният изкуствен интелект първоначално е захранен с над 90 милиона снимки от цял свят, които са имали координати. Системата е изучила снимките и се е опитала да извлече онези уникални особености на дадено място, които го отличават от всички останали в света.

След като системата се е самообучила, са ѝ били дадени нови над 2 милиона снимки, с които са тествани възможностите ѝ. Оказва се, че тя е в състояние да познае в коя страна е направена снимката в почти 29% от случаите, а в 48% успява правилно да определи континента.

Ако тези цифри не ви впечатляват, не се заблуждавайте – с тях машината вече надминава всяко човешко същество! С напредването на обучението ѝ, тя ще стане дори по-добра.

Може би един ден… и то не след толкова дълго, всички стари снимки най-сетне ще могат да се сдобият с далеч по-точна информация от тази, която сме способни да съхраним в биологичните си мозъци.

Източник: https://www.technologyreview.com/s/600889/google-unveils-neural-network-with-superhuman-ability-to-determine-the-location-of-almost/

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори