Готови ли сте да изследвате една безкрайна виртуална вселена?!


Вече от десетилетия компютърните игри ни дават възможността да се потопим в най-разнообразни виртуални светове и откъсвайки се от реалността, да се впуснем в иначе невъзможни приключения. Но сега една предстояща скоро да излезе игра обещава да задмине всеки виртуален свят. Как? Като ни предложи цяла безкрайна вселена за изследване!

no-mans-sky1

Наречена No Man’s Sky, играта е дело на малкото гейм студио  Hello Games и се разработва вече няколко години.

Жанрово играта най-общо може да се определи като екшън-приключенска и мащаба ѝ наистина е невиждан. Всяка точица в небето е звезда, която може да бъде посетена. Около повечето звезди има планети, всяка една различна от другите. Всеки играч, потопил се във вселената на No Man’s Sky ще има… над 18 КВИНТИЛИОНА (18 446 744 073 709 551 616!!!) планети за изследване! Подобен брой е наистина труден за осмисляне. Практически е невъзможно един-единствен играч да успее да посети всичките светове, защото за това биха му били необходими… около 500 милиарда години – над 40 пъти възрастта на истинската Вселена!

no-mans-sky2

Цялата тази неописуемо голяма вселена, заедно с всички обекти в нея – от най-малките до най-големите – са процедурно генерирани. В играта са заложени само основните правила на виртуалната вселена и на база на тях света се генерира напълно уникално. Планетите се генерират с реални размери, а върху някои от тях се развиват уникални форми на живот, които може да бъдат и разумни. Следвайки сложните алгоритми заложени в кода ѝ, играта ще предложи на всеки един играч напълно неповторимо изживяване, предлагайки му частица от игралната вселена, която ничии други очи не са виждали.

no-mans-sky3

Вселената на No Man’s Sky ще бъде споделена между всички играчи, като всеки от тях ще може да качва в обща база данни своите открития и далечни пътешествия. Но при все това шансовете да срещнете друг жив в човек в играта не са на ваша страна. Безкрайният брой планети и реалния им мащаб означават, че дори да стигнете до планета, на която вече е кацнал друг изследовател, шансовете да се срещнете няма да са никак големи.

Освен игралната вселена, музиката също е процедурно генерирана, което гарантира, че всеки път музикалния фон ще бъде леко различаващ се.

Откритията, които всеки играч прави ще се синхронизират в единна база данни, наречена Атлас. Качването на нова информация в Атлас ще носи виртуални пари на играча, които ще могат да бъдат използвани за подобряване екипировката, техниката и космическите кораби, които той притежава. Ще е възможна и търговия… както разбира се и съществуването на космически пирати. Стига да успеят да засекат плячка в тази безкрайна виртуална вселена…

no-mans-sky4

Очаква се играта да излезе на 9 август тази година. Да се надяваме, че ще оправдае и надмине всички очаквания!

 

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори