Филм-опера… в Големия ускорител на части!


Европейската организация за ядрени изследвания (CERN) е най-голямата в света лаборатория по физика на елементарните частици. Тя е дом на най-големия и скъп, построяван от човека, научен инструмент – Големия ускорител на частици. Трудно може да се сети човек за друго, по-пропито със сериозна наука място. Но Големият ускорител на частици, както се оказва, може да бъде и място… за изкуство!

Именно това прави арт проекта „Симетрия“. Той събира в едно опера, хореография, цифрово изкуство и физика, за да разкаже екзистенциална приказка за въпросите, задавани от всяко любопитно човешко същество: Кои сме ние? Откъде идваме и накъде отиваме?

По-долу можете да видите откъс от филмът, чиито дебют ще бъде на 15 март в Амстердам.

Според описанието: „Изследователят Лукас излиза от равновесие, докато работи по теорията на всички и най-малките елементарни частици. Той преоткрива любовта чрез гласа на Кларън и тя го връща към момента на Големия взрив, преди началото на времето, когато всичко е симетрично. История на вечната любов…“.

Звучи… необичайно.“Симетрия“ със сигурност ще бъде интересно преживяване най-малко заради необичайния микс от сериозна наука и изкуство. Със сигурност сцената му е уникална!

Източник: https://www.eyefilm.nl/en/films-and-exhibitions/cinedans-premiere-symmetry?program_id=11733973

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори