Този индийски мобилен телефон ще ви накара да преосмислите какво означава евтин телефон!


Freedom 251 e нов телефон на индийската компания Ringing Bells. Чисто хардуерно той трудно може да бъде наречен впечатляващ – 4-инчов екран, 4-ядрен процесор, 1 гигабайт системна памет и 8 гигабайта място за съхранение, допълнени с 3.2 и 8-мегапикселови предна и задна камери. Но в него има нещо, което може да ви накара да не повярвате на очите си – цената. Freedom 251 ще струва… само $4!

ringingbells-freedom251-800

Продажбите на телефона започват в Индия на 30 юни, като вече са готови първите около 200 000 броя от евтиния апарат.

Първите слухове за този телефон, за който се очаква да даде достъп до телефонни и други съвременни информационни услуги дори и на най-бедните в страната, се появиха през февруари тази година. Много специалисти бяха (и все още са) на мнение, че не е възможно да бъде направен телефон, чиято крайна цена да бъде толкова ниска. Както се оказва обаче, слуховете се оказаха верни и компанията Ringing Bells, която в свои изказвания посочва, че има силната подкрепа на индийското правителство, е готова да революционизира пазара на мобилни телефони в страната.

Изпълнителният директор на компанията, Mohit Goel, признава, че в момента при тази цена, продажбата на телефона е на известна загуба, но очакванията му са, че чрез обема на продажби това ще бъде решено.

Дали тези очаквания ще се сбъднат и доколко новия телефон ще бъде използваем, ще разберем само след няколко дни. Но самата перспектива да се появи телефон, хиляди пъти по-мощен от компютрите отвели ни за първи път на Луната и да струва само няколко долара, е вълнуващ пример за невероятен технологичен прогрес!


Източник и снимки: http://indianexpress.com; AP Photo/Saurabh Das

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори