Двама китайски космонавти успешно достигнаха космическата станция Тиенгун 2


Двама китайски космонавти успешно пристигнаха на космическата станция Тиенгун 2 (Tiangong 2). Това е  шестата китайска мисия с екипаж в космоса.

Jing Haipeng и Chen Dong ще прекарат на борда на  космическата станция цели 30 дни – най-дългия престой в историята на китайската космонавтика. По време на едномесечната си мисия те ще провеждат различни експерименти в областта на медицината и космическите технологии, а също и ще осъществят проверка и тестове на системите, подготвяйки ги за планираното за през 2018 г. скачване на основния модул на станцията. С него Тиенгун 2 ще може да бъде дом на до 6 космонавта.

Когато бъде напълно завършена, носещата се на почти 400 километра космическа станция ще тежи около 60 тона. Това може и да изглежда малко на фона на тежащата над 400 тона Международна космическа станция, но трябва да се отчете, че Тиенгун 2 е създадена и пусната в действие изцяло и само с усилия от страна на Китай. Страната е на практика изолирана от основните международни космически проекти, най-вече заради политическото въздействие на САЩ, които виждат в Китай потенциална заплаха…


Източник: news.xinhuanet.com

Снимка: Ju Zhenhua/Xinhua

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори