Лекари успешно извършиха най-сложната трансплантация на лице, правена досега!


През август тази година лекари от New York University Langone Medical Center проведоха най-сложната трансплантация на лице, правена някога. Сега, няколко месеца по-късно, те обявиха пълния успех на процедурата – истинско медицинско чудо!

Операцията е извършена върху Patrick Hardison, пожарникар, който през 2001 претърпява жесток инцидент, по време на борба с пожар, при който маската му буквално се разтопява на лицето, предизвиквайки чудовищно обезобразяване. Досега нито една от над 70-те операции, които той е претърпял през годините, не е могла да му помогне забележимо. Но сега науката промени драматично живота му, давайки му шанс да си върне нормалния облик.

В операцията са взели участие над 100 души, които са оперирали цели 26 часа. Те са прекъснали всички вени и нерви, свързващи лицето с тялото на донора. След това са „съблекли“ лицето му и са го поставили на лицето на приемника, от което предварително са премахнати всички наранени тъкани, свързвайки отново всички вени и нерви. Да се нарече тази операция „впечатляваща“, е просто твърде слаба дума!

 

От операцията са изминали вече почти 100 дни и тялото на Patrick не е отхвърлило присаденото лице. Убедете се сами в разликата между преди и след операцията!

transformation

Благодарение изумителната операция Patrick вече може да напусне болницата и да се върне при семейството си, където отново да има нормален живот.

family

Източник и снимки: http://www.med.nyu.edu/plastic-surgery/research/face-transplant-research

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори