Кандидат-колонистите на Марс бяха сведени до 100


Организацията Mars One, заела се с амбициозния проект по първото заселване на друга планета, обяви, че е изминала още една стъпка от подбора на екипажа, който през 2024 ще стъпи на Марс. Там хората от него ще прекарат остатъка от живота си – мисията е еднопосочна. Така те ще влязат в историята като първите колонизатори на чужд свят и при успех на мисията ще поставят началото на разселването на човечеството из Слънчевата система.

Първоначално бяха кандидатствали над 200 000 души. Техният брой беше намаляван на етапи, след внимателен подбор от жури от специалисти от различни области.

В момента техният брой е вече само 100 – 50 мъже и още толкова жени. Преминалите поредното отсяване на кандидати, са от цял свят. 39 са от Америките, 31 от Европа, 16 от Азия, 7 от Африка и 7 от Океания.

Сред избраните има хора с най-различни професии и интереси – лекари, търсачи на силни усещания, музиканти, служители на НАСА…

Пълният списък с одобрени кандидати можете да видите на адрес https://community.mars-one.com/last_activity/ALL/18/82/ALL/ALL/5/3/.

Снимка: Mars One

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори