Искате да живеете по-дълго? 3-5 чаши кафе ще ви помогнат за това!


Изследователи от Харвард публикуваха резултатите от изследване, показващо, че приемането на няколко чаши кафе дневно чувствително намалява вероятността от настъпването на смърт вследствие от съкращаващи живота заболявания.

Резултатите са следствие на 3 отделни проучвания отнели 30 години и обхванали над 208 000 души, чиито хранителни навици са следени през 4-годишен период.

Анализирайки данните, учените са получили интересни резултати, пряко свързани с консумирането на кафе.

За приемащите 3 до 5 чаши кафе дневно (без значение с или без кофеин) е било много по-малко вероятно да починат вследствие сърдечен удар, диабет тип 2, болест на Паркинсон и дори самоубийство. При проучването са взети предвид и други фактори свързани със смъртността, като пушене, консумация на алкохол, нивото на физическа активност и хранителната диета. Във всички случаи добавянето на кафе към ежедневната програма, е водело до по-добри шансове за по-дълъг живот.

Учените са на мнение, че биоактивните съставки в кафето намаляват инсулиновата резистентност и възпаленията. Новото изследване потвърждава подобните резултати, получени от други изследвания от последните години.

Източник: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2015-11/htcs-mcd111315.php

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори