Запознайте се с Ross – първият юрист… с изкуствен интелект!


Американската юридическа компания BakerHostetler се сдоби с нов, необичаен юрист – машина с елементи на изкуствен интелект (ИИ). Наречена Ross, машината ще подпомага хората-юристи при подготовката на дела, свързани с обявяване в несъстоятелност.

Ross e изградена на базата на платформата Watson, дело на компанията IBM. Машината ще е в състояние да проучва хиляди документи и да извлича от тях информация, имаща отношение към текущото дело. Обичайната практика за подобен род дейности, е да се наемат току-що завършили юристи, които са в началото на кариерата си.

Ross не просто ще събира документи, а и ще изгражда хипотеза около тях. Тя, заедно с намерената информация ще бъде предавана на хората, които ще могат да я развият, оспорят или отхвърлят.

Със своите над 900 юристи BakerHostetler е сред най-големите юридически компании в света и се радва на сериозна репутация. От ръководството на компанията не крият, че крайната цел е да използват тази система във всички свои дейности и във всички офиси по света. С използването на Ross, компанията  e пореден пример за все по-широкото използване на системи с елементи на ИИ във все повече сфери на човешката дейност, включително в такива, за които доскоро се считаше, че биха били непосилни за машина.


Източник: https://www.washingtonpost.com/http://www.rossintelligence.com/

Снимка: Blutgruppe/Corbis

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори