Джеймс Дийн ще участва в нов филм… почти 65 години след смъртта си!


Холивудският актьор Джеймс Дийн (James Dean) ще участва в нов филм… почти 65 години след смъртта си! За целта студиото Magic City Films ще използва напредничави техники за създаване на компютърно генерирани образи (Computer-Generated Imagery, CGI).

Разбира се, използването на CGI отдавна не е новост в киното. Всъщност в някои от популярните филми през последните няколко години вече беше използвана подобна технология, за вдъхване на живот на хора, които вече не са сред живите. Но досега това бяха относително кратки сцени. Сега обаче за първи път виртуално пресъздадения Джеймс Дийн ще има роля, която ще изисква повече екранно време от няколко кратки кадъра.

Anton Ernst, един от режисьорите на филма, споделя, че на студиото е отнело месеци търсене на правилния актьор за конкретната роля. Но в крайна сметка, са решили, че никой не пасва по-добре от Джеймс Дийн. Студиото е успяло да получи необходимите разрешения от семейството на актьора, което счита, че новия филм ще бъде четвъртия му. Приживе Дийн има 3 филма, преди да загине в автомобилна катастрофа през 1955 г.

Както може да се очаква, новината бе посрещната със смесени чувства в киносредите. Актьори като Крис Еванс (Chris Evans) и Илайджа Ууд (Elijah Wood) изразиха острото си недоволство от използването на подобни техники в личните си Twitter профили. Дали са прави или пък тази и подобни бъдещи технологии ще дадат възможност отново да видим любимите си актьори от миналото в нови филми, само бъдещето ще покаже…


Източник: CBS News

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори