Unreal Еngine 4 стана безплатен продукт


Последната версия на Unreal Engine – една от най-мощните платформи с инструменти за разработка на  игри, стана безплатна. Безплатни ще бъдат и нейните бъдещи обновления.

Unreal Engine е много мощна платформа за разработка на игри и свързани мултимедийни продукти и през годините на база на вече четирите ѝ версии, са издадени огромен брой игри – както от големи така и от малки независими игрови студиа. Списък с игрите може да бъде намерен на адрес http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Unreal_Engine_games.

От Epic Games, студиото, разработило платформата, обявиха, че вече всеки може да я изтегли и използва напълно безплатно. По този начин всеки разработчик, бил той начинаещ или пък стоящ за голяма компания, може да пресъздаде във виртуален вид своите оригинални идеи.

Unreal Engine може да се използва не само за създаване на спиращи дъха игри. Платформата има приложение и в архитектурата, виртуалната реалност, киното и анимацията. По-долу може да видите демонстрация, изготвена от независим разработчик, показваща част от възможностите на Unreal Engine, ако се използва за интериорен дизайн.

Макар че Unreal Engine може да се изтегли безплатно, има измислена разумна схема, чрез която Еpic Games все пак може да получава приходи от тази разработка. Условията са, че ако създадете и започнете да продавате продукт, базиран на Unreal Engine и след като брутните приходи от него надминат $3000, вие ще дължите такса от 5% върху тях, която се изплаща на всяко тримесечие. Схемата е логична, удобна и честна, особено като се има предвид колко удобно и мощно средство получават разработчиците в ръцете си.

Unreal Engine може да се изтегли от адрес https://www.unrealengine.com/download, след безплатна регистрация.

Източник: https://www.unrealengine.com/blog/ue4-is-free

Снимка: https://www.unrealengine.com

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори