Tesla suit – костюм за виртуална реалност


Технологията за виртуална реалност, олицетворена от продукти като Occulus Rift и META Space Glasses  е на път да промени начините, по които се забавляваме и работим. Сега един нов, все още разработващ се продукт, допълва това, което виждат очите, с телесни усещания.

Tesla Suit е набор от различни сензори, разполагащи се по тялото, които в съвкупността си ще дадат възможността на носещия ги да изпита реални телесни усещания, съществуващи иначе само във виртуалния свят.

teslasuit5

Комплектът се състои от ръкавици, жилетка, панталон и колан, в който е поместено централното управление на костюма. В тях са вградени различни сензори улавящи движенията на тялото, осигуряващи вибрация при докосване на виртуални обекти и изпращащи слаби електрически импулси за да симулират разнообразни сензорни усещания.

Първите модули от костюма би трябвало да са на пазара още тази година, въпреки че това може би е малко оптимистично изявление, предвид че самите визьори за виртуална реалност ще видят първите си комерсиални продажби през 2016.

Източник: http://www.teslastudios.co.uk/t-suit/

Снимки: Tesla Studios

 

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори