Seaboard обединява най-доброто от истинските и компютърните музикални инструменти


Реалните музикални инструменти дават на твореца уникално физическо усещане, чувство за близост с музиката. Но нямат безкрайното разнообразие и гъвкавост на компютърните средства за създаване на музика. Те от своя страна могат да отприщят пълния творчески потенциал на талантлив музикант, но също така са и много по-„стерилен“, лишен от емоция начин за създаване на музика. Има ли пресечна точка между двата свята? Оказва се, че има!

Наречен Seaboard и дело на лондонската компания Roli, той изглежда като странно, може би извънземно пиано, направено от силикон и с едва очертаващи се клавиши.

img_3795

Със Seaboard можете да свирите както на пиано и едновременно с това да „огъвате“ звука, както когато свирите на струнен инструмент.  И това е едва началото! Необичайният инструмент възпроизвежда звуците в зависимост от това, колко силно и с каква продължителност биват натискани клавишите; дали пръстите ви се плъзгат по тях в една или друга посока; колко бързо си вдигате пръста от тях… Към това се добавят и възможностите за обработка на звуците посредством вградения в инструмента софтуер.

Ето част от възможностите на Seaboard в действие:

Seaboard e наличен в няколко варианта и може би тепърва някой творец ще даде на света оригинална музика, създадена с този нов инструмент от зората на 21-ви век…

Източник: https://www.roli.com/

Снимки: Nathan McAlone

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори