Powerwall Tesla Home Battery – важна крачка по пътя за постигането на енергийна независимост


Компанията Tesla, известна с предлагането на най-съвършения електромобил на пазара и с емблематичния си изпълнителен директор Илон Мъск, представи нов продукт, който е голяма крачка по пътя за постигането на енергийна независимост.

Само преди дни Илон Мъск представи Powerwall Tesla Home Battery – голяма литиево-йонна батерия, предназначена за захранване на цели домове.

В идеалният случай новата батерия ще се захранва от слънчеви панели през деня, а през нощта тя ще може да отдава електричество за нуждите на дома. Има възможност и за зареждане от наличната битова мрежа.

Батерията идва в два варианта – с мощност от 7 kWh и от 10 kWh. Дизайнът е модерен, а размерите – височина 130 см, ширичина 84 см и дебелина от само 18 см.

tesla-home-battery-system-powerwall-powerpack-business-how-much-cost-price-release_0

tesla-home-battery-system-powerwall-powerpack-business-how-much-cost-price-release

Разбира се, късметлиите, които вече разполагат с електромобил на Tesla, ще могат да го зареждат от Powerwall.

tesla-powerwall-garage_wide-eb2b9c96f52a62786bfeeab13231bb76c0d27d07-s900-c85

Цените на двата варианта са съответно $3000 и $3500 и предлагането им започва първо САЩ през идните 2-3 месеца, но вече се планира и навлизането им на европейския пазар в страни като Австрия и Германия.

Батериите са направени така, че в домакинствата могат да се свързват до 9 от тях, а отделно от това Tesla предлагат и предлага по-мощен вариант от 100 kWh.

„Разполагаме с готин реактор в небето, наречен слънце. Искаме драстично и направо екстремно да променим начините, по които светът използва енергия“, бяха част от думите на Мъск при представянето на новия продукт.

https://www.youtube.com/watch?v=yKORsrlN-2k

Амбициите на Мъск не са необосновани. В момента Tesla строи завода Gigafactory в САЩ, който ще се превърне в най-големия производител на литиево-йонни батерии в света, когато заработи през 2017. Той също така има значително участие и инвестиции в компанията Solar City, която предлага слънчеви панели на домакинствата.

Допълнителна информация: http://www.teslamotors.com/powerwall

Снимки: Tesla Motors

 

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори