L’Oreal навлиза в бъдещето с отпечатването на човешка кожа


L’Oreal е компания, която е един от лидерите в сферата на козметика. Очаквано, от компанията имат разнообрази развойни дейности и инвестират немалко средства в търсенето на нови и нови начини за разкрасяване и поддръжка на външния вид. И въпреки това последната им инициатива може да изненада не един и двама от потребителите.

Компанията обедини сили с Organovo – водеща компания в сферата на 3D биопечата. Компанията се прочу с първото отпечатване на функциониращи чернодробни тъкани. Сега със обединени сили и средства, двете компании ще пристъпят към създаването на голяма банка от създадени образци на човешка кожа.

488x-1

Резултатите от инициативата могат да бъдат използвани за различни цели. Сред по-сериозните е създаването на тъкани, които да бъдат използвани при хора с тежки кожни увреждания вследствие различни болестни състояния или пожар. Разбира се, немалка част от новите образци, ще бъдат използвани като удобен начин да бъдат изпробвани новите продукти на L’Oreal.

Източник: http://www.damngeeky.com/2015/05/20/31534/loreal-developing-3d-printed-skin-tissues-to-revolutionize-skincare-industry.html

Снимки: Bloomberg/DamnGeeky

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори