Google възнамерява да учи децата на програмиране… чрез истински играчки!


Умението да се програмира обикновено е свързано с това човек да работи на компютър, да пише и да проверява още и още програмен код. Но от компанията Google имат намерението да научат децата на програмиране, без това да е необходимо. Как? Чрез използването на блокчета за игра!

bloks2.0

Запознайте се с Project Blocks – комплект разноцветни и разнообразни детски строителни блокчета с различни символи и предназначение, които могат да се свързват в безброй комбинации. Обединявайки различните блокчета, децата могат да контролират различни механизми и играчки от заобикалящия свят, както и да създават такива.

sensor_lab

music_maker

codinh_kit

Комбинирането на блокчетата е основано на логиката, стояща зад програмирането и именно това възнамеряват да научат децата от Google. Идеята е, че децата прекарват голяма част от времето си, взаимодействайки с различни физически обекти от заобикалящата среда. Възползвайки се от това, от Google са „облекли“ програмирането под формата на забавна и безкрайно разнообразна игра с блокчета.

Идеята, макар и не първа подобна, е интересна, а ангажираността на голяма компания като Google към нея, е индикация, че може да се окаже полезна за придобиване на едно от най-високо оценяваните професионални умения в началото на 21-ви век. Плюс това – наистина изглежда забавно!


Източник и снимки: https://projectbloks.withgoogle.com

© 2015 — 2024
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори