Glyph – модерен шлем за виртуална реалност от Avegant


Компанията Avegant представи на CES – международното изложение за потребителска електроника – нов шлем за виртуална реалност.

Той има по-различен и може да се каже – по-модерен вид – от останалите съществуващи устройства с подобна насоченост. На пръв поглед Glyph, както е наречено устройството, представлява чифт модерни… слушалки със среден размер. Дори може да се използва само като слушалки. Първото впечатление обаче често не разкрива пълната картинка, както е и в този случай. При по-внимателно вглеждане става ясно, че в лентата на слушалките опасваща главата, всъщност е скрита оптика и електроника за виртуална реалност! С просто завъртане на лентата, тя пада пред погледа и ще ви позволи където и да сте, за миг или повече да се откъснете от света около вас. В такъв режим Glyph изключително много напомня на очилата, носени от героя Geordi La Forge от култовата научно-фантастична поредица Star Trek: The Next Generation.

Съдържанието, което можете да гледате на този шлем за виртуална реалност, се предоставя чрез връзка със смартфон или посредством HDMI кабел от друго мултимедийно устройство. Тъй като продуктът е замислен по-скоро за използване по време на път, отколкото вкъщи, зрителното поле, което предлага е около 40 градуса. Това е достатъчно за създаване на усещане за виртуална реалност и същевременно дава възможност да виждате част от света наоколо.

Очаква се Glyph да се появи комерсиално на пазара по-късно тази година на първоначална цена от около $600.

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори