Glyph – модерен шлем за виртуална реалност от Avegant


Компанията Avegant представи на CES – международното изложение за потребителска електроника – нов шлем за виртуална реалност.

Той има по-различен и може да се каже – по-модерен вид – от останалите съществуващи устройства с подобна насоченост. На пръв поглед Glyph, както е наречено устройството, представлява чифт модерни… слушалки със среден размер. Дори може да се използва само като слушалки. Първото впечатление обаче често не разкрива пълната картинка, както е и в този случай. При по-внимателно вглеждане става ясно, че в лентата на слушалките опасваща главата, всъщност е скрита оптика и електроника за виртуална реалност! С просто завъртане на лентата, тя пада пред погледа и ще ви позволи където и да сте, за миг или повече да се откъснете от света около вас. В такъв режим Glyph изключително много напомня на очилата, носени от героя Geordi La Forge от култовата научно-фантастична поредица Star Trek: The Next Generation.

https://www.youtube.com/watch?v=lRegJIvh_2g

Съдържанието, което можете да гледате на този шлем за виртуална реалност, се предоставя чрез връзка със смартфон или посредством HDMI кабел от друго мултимедийно устройство. Тъй като продуктът е замислен по-скоро за използване по време на път, отколкото вкъщи, зрителното поле, което предлага е около 40 градуса. Това е достатъчно за създаване на усещане за виртуална реалност и същевременно дава възможност да виждате част от света наоколо.

Очаква се Glyph да се появи комерсиално на пазара по-късно тази година на първоначална цена от около $600.

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори