70% от световното население ще използва умни телефони през 2020


Какво е отношението ви към умните телефони? Възползвате се максимално от тяхната нарастваща функционалност и искате още и още? Или все още използвате обикновен и мобилен телефон, само за разговори? Ако сте от втората група, водите изгубена битка. Поне така се очертава, ако хвърлите поглед на издаден наскоро от Ericsson доклад за употребата на мобилни устройства.

Данните от него сочат, че до 2020 мобилната технология ще е повсеместно разпространена  по света – активираните умни телефони ще се увеличат до 6.1 милиарда, а високоскоростните мобилни мрежи ще достигнат 90%, най-вероятно вече в стандарт 5G.

Очаква се 80% от новоактивираните телефони през 2020 да бъдат от региони като Тихоокеанска Азия, Средния Изток и Африка.

Потреблението на данни също ще се увеличи значително – очаква се то да нарастне от днешните 2.4 GB средно на човек за месец, до 14 GB през 2020 (очаквания за Северна Америка).

По всичко изглежда, че светът ще става все по-мобилен и то с все по-умни устройства за връзка и взаимодействие помежду ни…

Източник: http://www.slideshare.net/Ericsson/ericsson-mobilityreportjune2015

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори