100 милиона звезди за 3 минути


През януари тази година от NASA показаха най-детайлната снимка на галактиката Андромеда. Снимката е направена от космическия телескоп Хъбъл и ако трябваше да я изтеглите на компютъра си, би заела… 4.3 гигабайта дисково пространство!

Филмовият творец Dave Achtemichuk реши да използва снимката, за да направи страхотна кратка видео разходка из галактиката Андромеда. Насладете се на незабравимите кадри и вижте над 100 милиона звезди за тези малко над 3 минути! И не забравяйте – ВСЯКО светло петънце в долните кадри е отделна звезда, нерядко по-голяма от слънцето ни! А сега се отпуснете, пуснете видеото с най-високо качество, на пълен екран и под звуците на отнасяща музика направете едно страхотно космическо пътешествие!

Галактиката Андромеда се намира на около 2.5 млн. светлинни години от Земята и е най-близката до Млечния път галактика. Тя и Млечния път се движат една срещу друга и след около 2.5 милиарда години двете галактики ще се „сблъскат“. Поради големите разстояния между звездите в двете галактики, всъщност истинските сблъсъци между звезди ще са много малко. Резултатът от срещата на двете галактики ще е формирането на нова, по-голяма галактика, която ще продължи космическия си бяг…

Оригиналната снимка, публикувана от NASA, можете да разгледате на адрес http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2015/02/image/a/format/zoom/.

Снимка: Wikipedia

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори