Японска компания започна продажбата на хуманоиден робот


Японската компания SoftBank направи следващата стъпка към интегрирането на хуманоидните роботи в ежедневието. От компанията обявиха техния хуманоиден робот Pepper за  продан на клиенти чрез Alibaba – най-големия сайт за електронна търговия в Китай, чиито оборот надминава този на Аmazon и eBay, взети заедно. В допълнение на това, от SoftBank  са сключили договор и с тайванската  компания Foxconn, която ще им помага за по-нататъшни разработки в областта на роботиката.

Pepper e хуманоиден робот, висок 120 см. Той има възможността да разбира повечето разговори, които се водят с него и да взема активно участие в тях. Той установява визуален контакт с говорещия и може да разчете емоциите му. Всъщност Pepper вече се използва в Япония за продажба на кафе машини и за въвеждане на клиентите в банка. Към момента способностите му да разбира и води разговори са ограничени до японски език, но ще бъдат разширени в бъдеще.

През изминалите почивни дни бяха продадени първите 1000 броя от симпатичното роботче, като обявената цена бяха скромните за такава машина $1600. Очаква се следващата партида за продан да е налична някъде през юли.

Снимка: Agence France Presse

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори