Юбилейни монети, посветени… на Star Trek!


Малката острова държава Тувало, част от Полинезия ще зарадва почитателите на култовата ТВ поредица Star Trek с юбилейни монети.

star_trek_coins

Вече са издадени първите 2 монети, посветени на оригиналната поредица, между 1966-1969. Те са чисто сребро и върху тях са изобразени образите на Капитан Джеймс Т. Кърк (изигран от актьора Уилям Шатнър) и на космическия кораб Enterprise. Монетите са част от предстояща да бъде издадена колекция от 10 монети, които ще обхващат  и другите инкарнации на поредицата през годините.

Стар Трек е фантастична вселена, създадена от Джин Родънбъри през 60-те години, която обхваща шест телевизионни сериали, единадесет пълнометражни филми, стотици романи и десетки видеоигри. Телевизионният сериал е считан за един от най-големите култови феномени на днешното време.

Във вселената на Стар Трек, човечеството е успяло да преживее един пост-апокалиптичен период в средата на 21 век и е развило технология, позволяваща му да пътува със скорост по-бърза от тази на светлината. По-късно, хората ще се обединят с други разумни същества от галактиката и ще формират Обединената Федерация от планети. Благодарение на намесата на извънземни същества и напредъка на науката, през 23 век човечеството най-накрая успява да преодолее многобройните си недостатъци и слабости. Историите на Стар Трек най-често проследяват приключенията на хората и извънземните, които служат в Звездния флот.

Главните герои са алтруисти. Проблемите засегнати в различните сериали са: войната и мира, авторитаризма, империализма, класовата борба, расизма, човешките права, сексизма и феминизма, и ролята на технологията.*

Източник: http://www.perthmint.com.au/star-trek.aspx

* Wikipedia

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори