Футуристична лазерна самобръсначка обещава бръснене, с непостиган досега комфорт


Понякога бъдещето идва с гръм и трясък, понесено на крилете на големи открития. Друг път то напомня за себе си, чрез наглед дребни прояви. Вие сами преценете към коя категория ще причислите описаното по-долу нововъведение…

Бръсненето. Банална, ежедневна дейност, от която няма спасение. И независимо от остротата на ножчетата и омекотителите в пяната, то си остава източник на кожни раздразнения. Нима няма спасение от това? Според компанията Skarp Technologies има и то е разработената от тях лазерна самобръсначка.

https://youtu.be/xZk_Nw4M_Vk

Тя е конструирана така, че излъчва светлина с дължини на вълните, за които е известно, че разрушават структурата както на тъмните, така и на светлите и белите косми. За употребата й се изисква малко или изобщо никакво количество вода и според създателите й, тя осигурява многократно по-гладко бръснене без никаво дразнене на кожата.

Не се тревожете, че лазерното „острие“ може да ви навреди – подбраните дължини на вълните на излъчваната светлина са такива, че не проникват през кожата, нито пък стигат до основата на косъма (както се прави при лазерната епилация).

Самобръсначката работи с 1 батерия ААА, осигуряваща й 50 000 часа използване.

Понастоящем от  Skarp Technologies са стартирали кампания за събиране на средства за пристъпване към масово производство, като начално необходимите им от около $160 000 вече са многократно надхвърлени. Началото на производството се очаква към края на първата третина на 2016.

Какво по-футуристично от лазерна самобръсначка?!

Източник: https://www.kickstarter.com/projects/skarp/the-skarp-laser-razor-21st-century-shaving?ref=popular

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори