Фотоапарат като никой друг


Възможно ли е да се радвате на професионално изглеждащи снимки, без да мъкнете обемист огледално-рефлексен фотопарат и поне 2-3 обектива? Според компанията Light, отговорът е „Да!“.

lightintrodu

Тя представи фотоапарата L16, който има изключително необичаен вид. Малкото му тяло има поместени цели 16 модула камери, с три различни фокусни разстояния – пет 35 mm , пет 70 mm и шест 150 mm. Всяка една от тези камери е с отделен 13-мегапикселов сензор.

Когато решите да направите снимка, фотоапаратът прави различни версии на кадъра с различните групи обективи и след това ги комбинира интелигентно така, че да се получи максимално качествена снимка. Получената снимка е 52 мегапиксела.

https://vimeo.com/141273968

Всеки модул във фотоапаратът е поставен странично, светлината влиза през отвор, отразява се в огледало и поема към сензора, улавящ изображението.

Фотоапаратът ще работи под модифицирана версия на операционната система Андроид и сред функционалностите й ще присъства и WiFi модул, чрез който ще може да се извършва улеснено прехвърляне на снимките.

light.camerax519

Компанията работи по този продукт от 2013 и плановете са първите комерсиално достъпни камери от този модел, ще са налични през идната година на очаквана цената от около $1600.

Цената не би могла да се нарече точно ниска, но ако завършения продукт оправдава амбициите си, то в сравнение с един хубав огледално-рефлексен апарат и комплект от различни обективи, цената реално се явява атрактивна.

Източник и снимки: http://www.technologyreview.com/news/542121/a-high-end-camera-in-a-small-package/

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори