Филми, персонализирани според зрителя? Скоро може да се окажат реалност!


Представете си филм, в който диалогът, фоновата музика, цветовата палитра и драматичността, са съобразени с персоналните ви характеристики, настроението и кое време на деня е. Видео съдържание, което се съобразява с различията на аудиторията, за която е предназначено. Точно върху това работят от ВСС!

Концепцията е наречена Визуална Перцептивна Медия и се концентрира върху предоставянето на персонализирано видео. Идеята е, че различните хора в зависимост от пола, от персоналните си предпочитания, от настроението си, възприемат по  различен начин видяното и чутото. Ако тези особености някак бъдат взети предвид, то тогава самото видео съдържание може да бъде съобразено с тях така, че да бъде в най-голяма степен въздействащо. И малко или много – уникално за всеки един от нас.

vsiperpmedia

За да реализират тази идея, от ВВС разчитат на създаването на потребителски профил, чрез специализирано мобилно приложение. Той включва предпочитанията на потребителя, музикалните му вкусове, както и отговорите на някои лични въпроси. Получените данни се използват, за да се създаде уникален филм всеки път, като се подредят отделни части, ключови кадри, мелодии, диалози, в съответствие с гледащия ги.

Концепцията е интересна и тепърва ще се работи по нея, а на страницата на експеримента можете да видите кратка видео демонстрация.

Източник: http://www.bbc.co.uk/rd/projects/visual-perceptive-media

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори