Спорт и виртуална реалност в едно!


Велоергометрите – онези, хванати на стойка велосипеди, които понякога се озовават в домовете ни и май по-често се използват в ролята на… алтернативна закачалка за дрехи, а не толкова като спортен уред. Е, новото предложение B\01 VR bike на компанията Ebove, почти със сигурност не би имало такава съдба!

B\01 VR bike представлява велоергометър, който в максимална степен симулира карането на велосипед по пресечен планински терен. Скорости, центробежна сила,  вибрации – всичко в него е направено така, че да ви даде максимално близко до истинското усещане. Но това не би било достатъчно, ако докато уж карате планински бегач…, гледате стената пред себе си, нали?

Ebove решават проблема със скуката като добавят към уреда и шлем за виртуална реалност Oculus Rift. На него се изпълнява играта MTB Freeride, която реалистично пресъздава физиката при каране на велосипед. Всичко това се синхронизира и когато човек постави шлема, след миг той вече ще изпита най-близко до истинското усещане да покара велосипед по пресечен терен.

Да, все още липсват миризмата на бор, неочаквания хладен дъжд или спукана гума, но дори в текущия си вид B\01 VR bike е добра крачка към осигуряване на по-приятни спортни занимания. А междувременно виртуалната реалност бавно, но сигурно, се приближава до момента, в който ще конкурира истинския свят около нас…

Ито

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори