Остров получава електроенергията единствено от Слънцето


Компанията Tesla, която неотдавна придоби една от най-големите компании за монтиране на слънчеви панели, SolarCity, направи демонстрация на възможностите, които дава комбинацията от предлаганите от нея слънчеви панели и акумулаторни батерии – осигури електроенергията на цял остров!

dji_0159-1

Остров Тау е част от Американска Самоа и е с площ от малко над 45 кв. км., и с население от около 600 души. Досега за добивът на електроенергия е използвано дизелово гориво – решение, до което прибягват и много други острови.

Но въвеждането на новата система ще промени това. 5 300 слънчеви панела общо осигуряват 1,4 мегавата мощност. Допълнително от тях има и 60 големи акумулаторни батерии. Чрез слънчевите панели островът ще се избави от нужните досега над 400 000 литра дизелово гориво годишно. А батериите са в състояние да покрият всичките му енергийни нужди при 3 дни без слънце.

gp03972-1

Можем само да се надяваме, че подобни случаи на преминаване към слънчева и други алтернативни източни на възобновяема и безвредна за околната среда енергия, ще стават все по-често и по-често.


Източник: blog.solarcity.com

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори