Сър Дейвид Атънбъро получи рицарско звание… за втори път!


На 96 години, той е обиколил света вероятно повече от всеки друг, а приноса му, като създател на огромен брой научнопопулярни филми и като популяризатор на естествознанието, е неизмеримо голям. Сър Дейвид Атънбъро е запалил искрата на любовта към природата в поколения хора. А сега, заради значимите си заслуги към телевизионното излъчване и опазването на природата, той за втори път получи рицарско звание, връчено му от принц Чарлз. Първото си рицарско звание Атънбъро получи от кралица Елизабет II през 1985 г.

Известен най-вече със създаването на документални филми за природата като „Синята планета“, Атънбъро е смятан за национално богатство в Обединеното кралство, но той заслужено може да се определи не като национално, а като световно богатство!

Последната  му документална поредица „Праисторическа планета“, посветена на живота на динозаврите, такъв, какъвто можем да го видим през призмата на най-новите научни достижения, дебютира наскоро в услугата AppleTV+. Обединяваща в едно най-нови научни познания и високи технология, тя ще ви пренесе във времената, в които планетата ни е имала съвсем различни господари от нас.

Според Световните рекорди на Гинес, Атънбъро има най-дългата кариера не само като телевизионен естествоизпитател, но и като водещ изобщо. Освен това той е единственият човек, който е печелил награди БАФТА за поредици в черно-бял, цветен, HD и 3D формат.

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори