Първият генетично модифициран човешки ембрион може да стане факт само след няколко седмици


Ако Британската служба за човешко оплождане и ембриология (HFEA) даде зелена светлина, в страната могат да бъдат създадени първите човешки ембриони, които са генетично модифицирани.

Молбата за провеждане на изследвания в тази насока е дошла от учените от Института Франсис Крик. По думите им, ако генетичните процедури им бъдат разрешени, те могат да пристъпят към работа в рамките на идните няколко седмици.

Ако изследванията бъдат разрешени, това не означава, че ембриона ще бъде имплантиран в утроба и че ще бъде износен. Учените възнамеряват да използват „резервни“ ембриони, останали от неуспешни опити за ин витро процедури. Според статистиката при 2/3 от двойките пристъпващи към ин витро, зачеването става на шестия опит, така че наличието на ембриони за провеждане на изследвания, няма да е проблем.

Целта на изследванията е да са установят ключовите причини за безплодие и начини за преодоляването им. Изследвания като това, могат да помогнат на голям брой двойки и един ден потенциално до доведат до раждането на първото генетично модифицирано бебе.

Източник: http://www.independent.co.uk/news/science/ivf-first-genetically-modified-human-embryos-could-be-created-in-britain-within-weeks-a6810506.html

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори