Просто мозъчно стимулиране намалява религиозността и негативното отношение към имигрантите


Ново изследване,  проведено от учени от Калифорнийският и университета в Йорк, разкри, че религиозността, както и негативното отношение към имигрантите могат да бъдат намалени след въздействие с магнитно поле върху мозъка.

В рамките на изследването върху доброволци е използвана транскраниална магнитна стимулация – метод, при който по безопасен начин могат да бъдат потискани определени части от мозъка.

В конкретният случай, е оказвано въздействие върху частта от мозъка, за която се знае, че се активира за засичането на проблеми и заплахи и намиране решение за преодоляването им.

Процедурата е извършена върху половината от записалите се доброволци, които преди това са били тествани, за да е сигурно, че имат дадена степен на религиозност.  След извършване на процедурата, на всички участници са задавани въпроси касаещи смъртта, религиозността им и отношението към имигрантите.

Резултатите сочат, че хората получили магнитното транскраниално стимулиране са били 32.8% по-малко вярващи в бог, ангели или рай. Те са и с 28.5% по-положително настроени към имигрантите в страната им.

Източник и снимка: http://medicalxpress.com/news/2015-10-simply-belief.html

 

 

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори