Почувствайте бъдещето с NASA


Вдъхновени от скорошното откриване на нови извънслънчеви планети, от NASA пуснаха много оригинални „ваканционни“ плакати.

Създадени в стил, все едно вече всеки от нас може да отиде на почивка на един от тези напълно чужди светове, разкошните плакати успяват за миг да ни пренесат в едно бъдеще, което със сигурност ще се случи, ако науката е водеща сила в развитието на обществото ни!

Насладете им се и вие!

1. Там, където тревата е по-червена…

Kepler_186f_39x27

Kepler-186f е първата земеподобна планета, открита в обитаемата зона около друга звезда. На нея условията са подходящи за съществуването на вода в течно състояние на повърхността. Звездата ѝ е много по-студена и червена от нашето Слънце и ако на повърхността на планетата има растителност, вероятно ще е силно повлияна от червената светлина. По всяка вероятност растителността би била в различни нюанси на червеното. Красиво… и извънземно нали!

2. Почувствайте гравитацията на супер Земя!

HD_40307g_20x30

Два пъти по-голяма от Земята, HD 40307g е на границата между супер Земя и мини-Нептун. Учените не са сигурни дали под плътната атмосфера има скалиста повърхност или слоеве от газ и лед. Но едно е сигурно – с маса 8 пъти по-голяма от земната, HD 40307g има много, много по-силно гравитационно привличане.

3. Там, където сянката ви винаги си има компания!

Kepler_16b_20x_30

Съвсем като измислената планета Татун от сагата „Междузвездни войни“, Kepler-16b обикаля не около една, а около две звезди. Не е сигурно дали е скалиста или газова, но със сигурност ще е интересно място за разходка!

Източник: http://planetquest.jpl.nasa.gov/media_categories?category=6

Снимки: NASA

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори