От NASA обявиха откриването на почти 1300 нови извънслъчеви планети!!!


Учените от NASA, отговарящи за космическия телескоп Кеплер, обявиха за откриването на 1284 нови извънслънчеви планети, от които няколко са потенциално обитаеми!

Това е най-големият брой нови планети, обявявани досега. С тях общият брой на известни и потвърдени извънслънчеви планети почти се удвоява!

Смайващото откритие е направено благодарение на усъвършенствана техника, която позволява на учените по-бързо да преценяват дали зад получените данни от телескопа се крие реална нова планета или не. Всички нови планети са потвърдени от данните от телескопа, получени през периода 2009-2013.

С новите данни броят на планетите, които са близки по размер до Земята вече е над 200. От тях 9 се намират на такова разстояние от централното си светило, че е възможно на тях да съществува вода в течно състояние – едно от най-важните условия за живота такъв, какъвто го познаваме.

Живеем във вълнуващи времена, в които във всеки миг можем да разберем отговора на един от най-важните въпроси, касаещи цивилизацията ни – сами ли сме във Вселената!

Източник: http://www.ustream.tv/channel/nasa-news-audio1

Снимка: NASA/JPL-Caltech/T. Pyle (SSC)

 

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори