Нов умен йога панталон ви помага да изпълните перфектната поза


Компанията Wearable Experiments обяви предстоящото пускане на нова линия умни облекла за йога, наречена Nadi, която ще помогне на практикуващите йога да изпълняват по-добре отделните пози. Как ще го постигнат? Чрез вибрации.

a83a0111

В панталона има вградени миниатюрни моторчета, разположени на ханша, зад коленете и на глезена. Те вибрират с различна интензивност и продължителност, в зависимост доколко вярно изпълнявате дадена поза, като по този начин интуитивно ви насочват към правилното ѝ изпълнение.

nadi

Като допълнителна екстра с умният йога панталон идва и съпътстващо приложение, което може да бъде инсталирано на мобилния телефон. Използването му не е задължително, но с него може предварително да се определи за кои пози да следи панталона, за да не вибрира през цялата тренировка.

yoga2

Панталонът се чувства и третира като обикновен такъв, но има ограничение на броя изпирания, след които сензорите и моторчетата ще изчерпат живота си  – 25. Зареждането на електрониката в панталона пък осигурява 7-часова работа.

yoga3

Очаква се новото умно спортно облекло да бъде налично на пазара до 2-3 месеца, като засега цената не е известна, но от компанията твърдят, че тя ще е близка до тази на обикновените йога панталони.

Източник: http://wearableexperiments.com/nadi/

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори