Нови бионични протези са вдъхновени от компютърна игра!


Гейм компанията Square Enix е автор на една от най-високо оценяваните поредици в света на компютърните игри – Deus Ex. С действие, развиващо се няколко десетилетия след настоящия момент, играта показва свят, изпълнен с проблеми, социално напрежение, но и с невероятно технологично развитие, позволяващо на хората да модифицират телата си, чрез използването на бионични подобрения.

Играта е завладяваща, интересна и подтикваща към размисъл. А сега една компания, водещ производител на бионични протези, вдъхновен от видяното в нея, обяви началото на нова продуктова линия бионични протези, които сякаш директно са излезли от компютърния екран!

bionic_arm

cam01.RGB_color

cam02.RGB_color

cam05.RGB_color

Компанията Open Bionics си е поставила за цел да създаде реална и функционална протеза, по модел на протезата на протагониста в играта Adam Jensen. Протезата все още не е завършена, но в краткия видео клип по-долу можете да видите постигнатия прогрес. И той вече е впечатляващ!

Докато повечето съществуващи протези се стремят максимално да приличат на истински крайник, то новата протеза на Open Bionics смело тръгва в противоположната посока, с дизайн, който сякаш крещи, че идва от бъдещето. Уверете се сами!

 

Не по-малко впечатляващо е намерението на компанията да направи дизайна, чертежите и документацията по създаването и използването на ръката напълно свободни! Така всеки, притежаващ 3D принтер ще може да изтегли плановете и да си създаде собствена версия в домашни условия. А онези с умения за програмиране ще могат програмират и управляват ръката дори отдалечено.

Бъдещето наистина идва със страшна сила!


Източник и снимки: www.augmentedfuture.com

 

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори