Направете виртуална обиколка на астероида Веста!


Със своите 525 км. в диаметър, Веста е един от най-големите астероиди в Слънчевата система. През 2011-2012 космическият кораб Dawn прелетя около Веста и успя за първи път да направи множество снимки, докато пътуваше към другата си цел – планетата-джудже Церера.

Ако желаете да се запознаете по-отблизо със света на Веста,  от NASA могат да ви помогнат, при това без нужда да ходите на космическо пътешествие.

От космическата агенция са създали нов сайт, чрез който можете да направите виртуална обиколка на Веста.

vesta

Функционалността, която е на ваше разположение, е подобна на тази, която бихте открили в продукт като Google Земя. Можете да превключвате в дву- и триизмерен изглед; има различни слоеве с разнообразна информация – разпространение на определени елементи, релеф, реални цветове и др.- които можете да включвате/изключвате; можете свободно да завъртате 3D модела на Веста и да го огледате от всички страни и др. Ако някой от вас притежава 3D принтер, дори е възможно да се подготви модел на част от повърхността, който след това да бъде отпечатан.

Без да се губи повече време в обяснение, посетете http://vestatrek.jpl.nasa.gov/ и се разгледайте в подробности един извънземен свят!

Източник: http://vestatrek.jpl.nasa.gov/

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори