Най-очакваните научни събития на 2015


2015 се очертава да бъде чудесна година за науката! Ето някои от най-очакваните от мен научни събития, без да са подредени по важност:

1. Продължаването на изследването на кометата Чурюмов-Герасименко от космическия кораб Розета и модула Филе. Данните от мисията ще хвърлят светлина върху произхода на живота на родната ни планета.

2. Космическите мисии Down и New Horizons. Първата ще посети планетата-джудже Церес, а втората – Плутон. Двете ще ни дадат възможност да научим много повече за два уникални и напълно извънземни свята.

3. Узаконяването на медицинската практика на създаването на деца с генетичен материал от трима родители. Това не само ще даде възможност на ужасно много бездетни двойки да имат здрави деца, но и има потенциал да промени дефиницията за семейство.

4. Пускането на Големия ускорител на частици. С мощност двойно по-голяма от тази преди 2 години, той ще помогне на учените да надникнат още по-надълбоко в самата структура на реалността около нас.

5. Сключването на споразумение между САЩ и Китай за ограничаване на парниковите газове. Двете страни са най-големите замърсители в световен мащаб и снижаването на парниковите им газове ще има глобално отражение.

6. Успешното създаване на ваксина срещу Ебола. Макар разпространението на болестта да е ограничено спрямо популацията ни, опасността не трябва да бъде подценявана. Освен това изключително бързото създаване на ваксина ще постави важен прецедент и ще позволи в бъдеще силно да се намалят бюрократичните пречки, които сега бавят новите ваксини с години.

Сигурен съм, че това е само НИЩОЖНА част от научните събития, които ни очакват през 2015.Ще бъде интересна година, това е сигурно

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори