Най-дългата разходка пеш ще ви отведе от Китай до Либерия (или обратно)


Коя е най-дългата права линия, по която можете да вървите пеш, без да се налага да прекосявате езеро, море или океан? Не хващайте картата – някой вече е направил този маршрут за вас!

Оказва се, че отговорът на горния въпрос се крие в маршрут между Китай и Либерия, дълъг цели 13 589 километра!

Ако се решите на подобна разходка, тя ще започне от крайбрежния град Shitangzhen, недалеч от Шанхай. След това пътят ви ще ви преведе през вътрешността на страната, а после и през пустините в далечната ѝ източна част. Ще се озовете и в Централна Азия, минавайки през  Иран, избягвайки Каспийско море. Ще пресечете също Ирак, Йордания и Израел. Ще прекосите Синайската пустиня, Долината на Нил и ще се отправите към Сахара. Най-накрая епичното ви пътешествие пеш ще приключи близо до град Грийнвил, на Атлантическото крайбрежие на Либерия.

Наистина епично пътешествие! Може би един ден светът ще стане толкова спокойно място, че някой пътешественик с неспокоен дух ще се опита да извърши този преход, изправяйки се само пред опасностите на природата, а не пред тези, идващи от хората в едни от най-конфликтните зони в света…


Източник и снимка: https://sites.google.com/site/guybruneau/fun-stuff/longest-distance-on-land

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори