Искате сини очи? Нова 20-секундна процедура може да ви ги даде!


Сините очи са един привлекателните външни белези за много хора. Фактът, че само около 17% от световното население имат сини очи, също допринася за това.

Хората, искащи да имат такива очи, досега разполагаха само с едно средство – цветни контактни лещи. Сега обаче, една нова медицинска процедура, може да им даде така желания син поглед.

Процедурата е разработена от американската компания Stroma Medical и работи на база премахването на меланина – пигмента, даващ кафявия цвят – от външните слоеве на ириса. Както Dr Gregg Homer от Stroma Medical казва: „Основен принцип е, че под всяко кафяво око, се крие синьо. Единствената разлика между тях, е много тънък пигментен слой на повърхността.“

Когато пигмента е отстранен, светлината достига директно в стромата – подобните на спици влакна в очите – и се разпръсква, отразявайки само най-късата дължина на вълната, която попада в синия цвят на спектъра.

Процедурата се извършва чрез специфична 20-секундна лазерна интервенция с нисък интензитет, която умъртвява меланина. В рамките на няколко седмици, окото се освобождава от вече непотребните клетки и когато това стане, преминалите процедурата, могат да се похвалят с новите си сини очи.

$5000 е сумата, която трябва да заплатите за тази трансформация. Преди да се подложите обаче, имайте предвид, че промяната е необратима.

До момента 37 души са преминали новата процедура. Засега тя се извършва в Мексико и Коста Рика, докато компанията работи по получаването на разрешение за извършване на дейността си и на територията на САЩ.

Новата процедура все още не е изпробвана достатъчно, затова някои експерти изразяват опасенията за възможни усложнения при извършването ѝ. Засега такива не са наблюдавани и само бъдещето ще покаже дали има повод за притеснения.

Източник: http://edition.cnn.com/2015/03/04/tech/mci-brown-eyes-blue/

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори