Създаване на видео по заявка с изкуствен интелект


Компанията Runway представи прототип на инструмент с елементи на изкуствен интелект (ИИ), позволяващ генеративно създаване на видео съдържание и промяна на съществуващо такова, на база зададени от потребителя условия.

Runway е компанията, която разработи Stable Diffusion — генеративното създаване на изображения чрез ИИ, което успя да спечели художествен конкурс и предизвика тревога у някои художници и фотографи за бъдещата им професионална реализация. А сега е време за същия подход при видео съдържанието.

Новото творение на Runway се нарича Gen-1  и на сайта на компанията може да се види как с помощта на ИИ моментално е способно драстично да промени съществуващо видео съдържание и да му придаде съвсем ново значение и стил.

Runway има опит в тази област — тя разработва различни инструменти за редактиране на видео, а през миналата година в номинирания за много категории Оскар филм, Everything Everywhere All at Once софтуерът на компанията е използван за създаването на част от специалните ефекти.

Според представители на компанията в скоро време ще стане възможно създаването на цели пълнометражни филми, генерирани от ИИ.


Източник и снимки: Runway

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори