Изпратете думите си към космическият безкрай!


Мисията „Нови хоризонти“ е вълнуваща. След 9 годишно пътешествие, по-късно тази година апарата ще мине близо до Плутон и за първи път ще ни даде възможност да видим тази някога планета с непостижими до този момент детайли! След това апарата ще продължи да лети все напред и напред.

Посоката му е към центъра на Млечния път. Подобно на сондите Вояджър 1 и 2 и този апарат ще напусне пределите на Слънчевата система и ще се освободи от влияението на Слънцето, вероятно около 2047.

А какво ще кажете… „Нови хоризонти“ да носи на борда си… вашите думи?! Да, вашите думи, които да бъдат личен поздрав или споделена мисъл, предназначена за всички потенциални братя по разум, които може би живеят някъде там, сред далечните звезди! Именно това и ще можете да сторите, благодарение на инициативата One Earth!

Тя ще даде възможност на всеки желаещ, да изпрати своите думи, звуци, картини, видео до екипа, отговорен за мисията „Нови хоризонти“. След като бъдат получени всички научни данни, планът е съхраняваното в паметта на апарата да бъде изтрито и освободилото се място да бъде заето с посланията на всеки един от нас! Това е истински дигитален аналог на златните плочи, носени от Вояджър 1 и 2. Но този път не само 5-6 човека, а всички ние избираме какво ще бъде онова, с което ще представим Земята.

Как? Много е просто! Трябва само за посетите страницата http://oneearthmessage.org/index.php.

Към момента там има възможност за изпращане на ЕДНА-ЕДИНСТВЕНА дума,  а останалите възможности ще дойдат на по-късен етап. Честно казано, лично на мен повече ми харесва именно тази възможност. Така всеки от нас, след кратък размисъл, ще може да посочи действително най-важното нещо в живота си, онова, което му придава смисъл, което характеризира най-пълно.

Тъй като „Нови хоризонти“ ще е в обхвата на центъра за управление още десетилетия, вероятно ще е възможно това да бъде продължителна инициатива и да съобщенията да се допълват или изменят, така че отговарят на духа на времето, в което живеем.

Дали изобщо някой някога ще прочете тези думи? Никой не знае. За всеки случай, защо да не кажем едно топло „Здравей“! Хайде, измислихте ли вече думата, която бихте изпратили да се носи в космическия безкрай?

Снимка: Wikipedia

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори