Куриерска компания получи разрешение за използване на дрони за доставка на територията на САЩ


Транспортното министерство на САЩ издаде на куриерската компания UPS специално разрешително, позволяващо ѝ да използва дрони за доставка в рамките на цялата територия на САЩ. Досега тази и други компании имаха разрешение да използват дрони само в ограничени райони на страната.

UPS си партнира с технологичната компания Matternet, специализирана в разработката на дрони. През март месец тази година UPS обяви, че е първата компания в САЩ, която вече генерира приходи от използването на дрони.

Компанията постигна това, като използва дроните за доставка на медицински образци в болнични заведения. С помощта на технологията времето за доставка на важни медицински образци спада от 30 на малко повече от 3 минути.

За момента UPS не планира да разширява сферата си доставки извън сферата на здравеопазването. Една от причините е и ограничената товароносимост на дроните – малко над 2,2 кг. Все пак, компанията планира да проведе изпитания на дрони за доставки до крайни потребители в различни отдалечени провинциални райони, където традиционните методи за доставка са по-трудни.


Източник: Federal Aviation Administration, UPS

Снимки: Tom Lopez/UPS; Ryan Davis/UPS

© 2015 — 2023
zanaukata.eu

Харесайте ни във Facebook!


Затвори